maandag 28 januari 2013

Omslagdoek voor Hongarije

Dit is de omslagdoek geworden die ik voor een mevrouw uit Hongarije gebreid heb. Het is een mooie grote omslagdoek geworden. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en hoop dat ze hem ook mooi vind en maar veel mag dragen. 
En dit was de wol die ik ervoor uitgezocht had, 100 gram  Drops Delight en 100 gram Regia sokkenwol.


Ik ga nu nog een paar sokken breien. Deze sokken worden, voor mij, een experiment. Want ik ga voor het eerst proberen sokken te breien van teen tot boord op een rondbreinaald.  Het beginnetje is er dankzij het boekje Sokken van teen tot boord van Jo An Luijken en Marlies Hoogland en Youtube. Ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen.
Op de site van Breien voor Hongarije staat dat ze nog heeeeel veeeeel sokken nodig hebben in de maten 38 tot 43. Je kunt je nog opgeven, de sokken hoeven pas 1 mei klaar te zijn. 

7 opmerkingen:

 1. Wat een fijne warme sjaal is het geworden en super mooie kleuren.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is super leuk geworden en suc6 met je van teen naar boven sok dit wil ik ook nog een keer doen ik heb het boekej ook fijne dag
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kleurencombinatie, heel warm. En nu hopen dat zowel de kleuren als de doek haar warm houdt. Ze is er vast blij mee, hij is zo mooi geworden. Succes met je sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig is de omslagdoek geworden.
  Veel plezier met bij de teen beginnende sokken.
  Weer een uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een prachtige sjaal in ook nog eens prachtige kleuren.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren heb je gebruikt voor de sjaal!
  En wat apart om bij de teen te beginnen met sokkenbreien-nog nooit van gehoord.Ben best nieuwsgierig naar het resultaat.
  succes met het breien.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen