donderdag 6 juni 2013

Merklap verhalen en de Douwe Egberts merklap in Leeuwarden

Gistermiddag was ik met Elma en Hennie in Leeuwarden om de opening van de  tentoonstelling  "Merklap verhalen" bij te wonen in Museum Pakhuis Koophandel.
Deze tentoonstelling werd geopend door Berthi. Wij kregen een uitnodiging omdat Hennie en ik allebei de DE merklap geborduurd hadden. Deze merklappen worden  nu allemaal in Leeuwarden tentoongesteld.

Berthi hield een prachtige inleiding over het verhaal achter de DE merklap. Op haar blog zal zij hier uitgebreid op terug komen. Ik ga dat hier nu niet doen. Ik laat jullie alleen wat foto's zien.

En ik kan jullie aanraden om een dagje naar Leeuwarden te gaan en dit museum te bezoeken. Er is zoveel moois te zien. Antieke auto's, oude radio's, een heel spoorwegennet. Oude handwerkmaterialen, prachtige merklappen, stoplappen teveel om op te noemen.

En weet je wat zo leuk is aan dit museum ? Voor de echtgenoten, vrienden is het ook heel aantrekkelijk, als ze tenminste van oude auto's, treintjes en oude radio's houden. Het museum is niet iedere dag geopend, kijk dus goed op hun website voor de openingstijden.
 Links in de vitrine mijn merklapje.8 opmerkingen:

 1. Margriet, heerlijk om zoveel foto's op je blog te zien! Ik heb er niet zoveel gemaakt, ik had de tijd er niet voor!:-) Vanavond hoop ik het een en ander te laten zien en te vertellen op mijn blog! Trouwens, wat was het een gezellige en bijzondere bijeenkomst en de expositie is absoluut een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelooflijk, zoveel prachtig handwerk bij elkaar! Je hebt heel veel foto's gemaakt zodat wij kunnen meegenieten :)
  Dankjewel Margriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Margriet wat weer een leuke foto"s
  Kijken of ik er ook een keer naar toe kan .
  IK heb mijn blog adres veranderd.
  mijnbreiwerken.blogspot.com
  Past iets beter bij mij denk ik
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Margriet. Nu heb ik het gevoel dat ik heb meegewandeld door het museum.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door deze foto's weet ik het zeker om weer naar het Museum te gaan. Wat hier allemaal is te zien kun je niet 1 x maal bekijken. Weer heel veel mensen ontmoet.
  Van de Blog's , Merkwaardig enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier wil ik zeker ook heen! Mooi Margriet dat je zoveel foto's laat zien om zo een indruk te krijgen.
  Jouw DEmerklap is ook mooi,en ik wil het ook maken komende winter.
  Eerst druk met de tuin en een wieg bekleden voor 2e kleinkind.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je Margriet voor de mooi foto's. Ik ga er steeds meer over denken om toch ook maar eens naar Leeuwarden af te reizen. Zoveel moois.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke fotoreportage Margriet, krijg gelijk zin om naar Leeuwarden af te reizen. Lijkt me beslist de moeite waard. Ben je ook een beetje trots dat de DE merklap hier tussen hangt? Liefs en groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen