donderdag 6 juni 2013

Merklap verhalen en de Douwe Egberts merklap in Leeuwarden

Gistermiddag was ik met Elma en Hennie in Leeuwarden om de opening van de  tentoonstelling  "Merklap verhalen" bij te wonen in Museum Pakhuis Koophandel.
Deze tentoonstelling werd geopend door Berthi. Wij kregen een uitnodiging omdat Hennie en ik allebei de DE merklap geborduurd hadden. Deze merklappen worden  nu allemaal in Leeuwarden tentoongesteld.

Berthi hield een prachtige inleiding over het verhaal achter de DE merklap. Op haar blog zal zij hier uitgebreid op terug komen. Ik ga dat hier nu niet doen. Ik laat jullie alleen wat foto's zien.

En ik kan jullie aanraden om een dagje naar Leeuwarden te gaan en dit museum te bezoeken. Er is zoveel moois te zien. Antieke auto's, oude radio's, een heel spoorwegennet. Oude handwerkmaterialen, prachtige merklappen, stoplappen teveel om op te noemen.

En weet je wat zo leuk is aan dit museum ? Voor de echtgenoten, vrienden is het ook heel aantrekkelijk, als ze tenminste van oude auto's, treintjes en oude radio's houden. Het museum is niet iedere dag geopend, kijk dus goed op hun website voor de openingstijden.
 Links in de vitrine mijn merklapje.