maandag 24 februari 2014

Deken haken

Bij De tante van Tjorven zag ik dat Ineke van de Lagemaat van  Blij dat ik brei  weer een actie begonnen is. Een warme deken breien of haken.

Het plan is om voor de winter 2014/2015 een flink aantal warme dekens op te sturen naar de Stichting Charis, die hulp biedt aan de zigeuners in Floresti in Roemenië. Wonend in huisjes, die vaak niet veel meer zijn dan een bouwval, waar wind en kou vrij toegang hebben, is het (hart-)verwarmend om weg te kunnen kruipen onder een deken die speciaal voor jou gemaakt is.

Baby-, kinder-, en/of éénpersoonsdekens zijn welkom. De dekens mogen gebreid of gehaakt worden. Voor de liefhebbers van quilten; ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Leuke ideeën voor zelfgemaakte dekens vindt u bijv. op www.hobbydoos.nl . Op deze site kunt u gratis een patroon downloaden. Breng gerust al uw handwerkende familieleden en kennissen op de hoogte van deze actie. Wellicht een leuk idee om met een groep aan de slag te gaan?
De actie loopt tot en met 18 oktober 2014.
Inleveren/opsturen naar Ineke van de Lagemaat, Papaverlaan 46, 2751 CD – Moerkapelle

 In 2012 heb ik een paar sokken gebreid voor de sokken en wanten actie. 


Ik vind het een prachtige actie en besloot mee te doen. Ik haak de deken volgens dit patroon  van  Haken en Meer . Het wordt een vrolijke kinderdeken, lekkere felle kleurtjes.

Haak of brei je mee ?

Verder ben ik een sjaal aan het afmaken en ben ik begonnen aan een voorjaar/zomer sjaal van heel dun  Noro garen. Ik heb momenteel een beetje last van het haakvirus (gelukkig niet het Noro virus,  Noro garen  is prachtig garen en je wordt er niet ziek van).

Margriet


3 opmerkingen:

 1. Dat haakvirus is niks om je zorgen over te maken hoor, dat gaat met de tijd wel weer over of misschien komt er dan weer een breivirus voor in de plaats, wie weet, maar ook dan geen paniek, het veroorzaakt alleen maar kriebels waar mooie dingen uit tevoorschijn komen! Succes met je deken en de sjaals :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las te vlug en las ook het Nonovirus, haha. Gelukkig had ik het mis.
  Prachtige babydeken ben je aan het haken, leuke vrolijke kleurtjes. Goed idee om voor het goede doel te breien/haken. Liefs en groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige zonnige kleuren heb je gecombineerd. Dit wordt een heerlijke warme deken. Leuk patroon, ik kende het nog niet. Super fijn dat er zo enthousiast gereageerd wordt op de dekenactie.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen