donderdag 2 oktober 2014

Vakantie in Canada

Het begint weer een beetje te wennen, het leven in Nederland. We waren 4 weken in Canada, 3 week met een camper door British Columbia en Alberta  en 1 week bij mijn broer die vlakbij Vancouver woont.Deze moeder (zwarte beer) met jong wil ik jullie toch even laten zien. Ze gingen naar de monding van een rivier om zalm te vangen. De zalm trekt in de herfst vanuit de oceaan de bergen in om te paaien. We konden ze van heel dichtbij aanschouwen en fotograferen, hetgeen achteraf toch wel een beetje gevaarlijk was, hoorden wij later.

Veel op handwerkgebied was er niet en dan bedoel ik leuke winkels. Maar op een aantal lokale marktjes stonden wel wat kraampjes met gehaakte en gebreide dingen (helaas geen foto's gemaakt).
En dan moet je denken aan gehaakte haarbanden, gebreide mutsen en wanten. 

Gelukkig ontdekte ik een wolwinkel vlakbij waar mijn broer woont.  Mijn schoonzus wilde ook gaan breien, er moest wat aangeschaft worden. En wat is er nu leuker dan naar een wolwinkel gaan. Dus er naar toe !
Er waren vele soorten wol, vooral de bekende merken uit Europa en dat viel me heel erg mee moet ik je zeggen en de wol was ook niet duurder dan hier.


Deze wol kocht ik om een Nymphalidea sjaal van te breien. Het patroon staat op Ravelry en vindt je hier, het is gratis te downloaden. Helaas niet in het Nederlands. Het is een ontwerp van Melinda Vermeer . Ik kocht het bekende Schoppel garen en een streng Canadees garen.
Het lijkt een ingewikkeld patroon maar dat vind ik een uitdaging.


detail van de sjaal
Oh ja, ik heb mijn schoonzus leren breien op de rondbreinaald. Ik hoop dat het haar gaat lukken zonder mij. Het sjaaltje dat op mijn vorige blog staat, is naar haar gegaan. 

Verder kocht ik nog een leuk boek met allemaal sokkenpatronen. Ik viel natuurlijk voor de sokken met het beertje. Boeken zijn in Canada niet duur, dit boek kostte 8 dollar, omgerekend ongeveer 5 euro.Dat is toevallig zeg, mijn verhaal begint en eindigt mijn beertjes.

Nog een fijne dag,
Margriet


5 opmerkingen:

 1. Leuk, zo zie ik ook iets van jullie trip. Moet ook maar eens leren rondbreien......

  Groeten van Leidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He je bent weer thuis en zo te lezen heb je het heerlijk gehad. Schitterende foto's van moeder beer met jong, wisten jullie niet dat het beregevaarlijk is om ze van dichtbij mee te maken? Gelukkig ging het beregoed, hihi. Fijn weekend, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terug thuis van een hele fijne reis en je hebt genoten! Je maakte mooie foto's en een wolwinkeltje is altijd leuk meegenomen. Je kocht prachtige wol en een heel interessant sokkenboek, mooi patroontje van de sjaal ook, aan de slag nu!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, die twee beren.
  Die kom je hier zo maar niet tegen.

  Wat fijn dat je onderweg nog een breiwinkel hebt gezien en natuurlijk mocht er wol mee als souvenir van je reis naar Canada.
  Ik hoop je weer gauw te zien, dinsdag 7 oktober is je dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie net dat je een reis naar Canada hebt gemaakt, wat geweldig! Toen ik de foto's van de beren zag, dacht ik dat je ze misschien in een park gemaakt had, pffff wat griezelig!!!
  Mooie wol heb je gescoord...

  BeantwoordenVerwijderen