zondag 26 januari 2014

Ontmoetingsdag Merkwaardig Nijkerk

Gisteren was er weer een ontmoetingsdag van Merkwaardig, de vereniging van Liefhebbers van Merklappen, in Nijkerk.
 Het was voor mij de eerste keer dat ik naar deze dag ging en ik mocht een introduc√© meenemen.  Aldus stapte ik  rond 7 uur in  bus, waar  Elma reeds in zat. In Groningen vervolgden wij onze reis met de trein met Nienke en  Geertje. De trein reed veel langzamer dan wij wilden en daardoor kwamen drie kwartier later dan gepland aan  in Nijkerk. (Waar zouden wij zijn zonder de trein  ha ha !).


Gelukkig waren wij net op tijd voor de lezing van  Lada van Wijngaarden van Atelier het Haantje, over het borduurwerk uit haar geboorteland Rusland. Prachtig borduurwerk liet ze zien en vertelde er heel inspirerend over. Na afloop kregen we dit pakketje om thuis zelf aan de slag te gaan. Een patroon, garen en linnen.


Na de lunch, waar kennelijk het broodje kroket heel belangrijk is, begon de Show and Tell.

Maar eerst gingen wij nog langs alle tafels met 2e hands borduurboeken en borduurbenodigdheden. Tijdens de ontmoetingsdag kan je als lid van Merkwaardig een tafel huren om je overtollige spullen te verkopen.En natuurlijk kon ik het niet laten om wat aan te schaffen.


Tijdens de show and tell kwamen de meest prachtige borduurwerken langs. Zelf had ik mijn pronkrol meegenomen. Het nemen van foto's was niet optimaal, maar ik kon er toch een paar maken die redelijk gelukt zijn.
Ik heb genoten van al het moois van deze dag. De ontmoeting met Noor en alle andere 'liefhebbers'. 
Rond 7 uur 's avonds stapte ik weer uit de bus. Een heel etmaal onderweg voor een prachtig evenement !
En kijk nu eens hoe de wereld  in "het hoge noorden" er uitziet. Is het geen plaatje ?

Fijne zondag, Margriet